Concept information
Preferred term
Glykemisk indeks
Type
-
Innholdsbeskrivende emne
Definition
- GI, er et mål på hvor mye og hvor raskt nivået av glukose (ofte kalt blodsukker) stiger og synker i løpet av to timer etter konsum av en mengde av en matvare som tilsvarer inntak av 50 gram fordøyelige karbohydrater. Resultatet sammenlignes med en tilsvarende test på en standardmatvare, vanligvis ren glukose eller hvitt brød. <SNL>
Broader concept
Entry terms
- GI
- Glykemisk indeks
Identifier
- HUME63384
Editorial note
- Lukket bemerkning: NIH
- Lukket bemerkning: ubo24
In other languages
-
English
-
GI
-
GI
Norwegian Nynorsk
URI
http://data.ub.uio.no/humord/c63384
{{label}}
{{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
{{#if prefLabel }}
{{/if}}
{{/each}}
{{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
{{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
{{#if vocabName }}
{{ vocabName }}
{{/if}}