Concept information
Preferred term
Anaerobe bakterier
                         
        
Type
- 
            
Innholdsbeskrivende emne
 
Definition
- Anaerobe bakterier er bakterier som fermenterer aminosyrer, karbohydrater, puriner, pyrimidiner til organiske syrer (acetat, propionsyre, succinat, butyrat) og alkoholer (etanol, butanol). Samtidig lages endeproduktene karbondioksid (CO2), metan (CH4) og hydrogen (H2) som inngår i komplekse næringskjeder (næringsnett). <UiO>
 
Broader concept
Identifier
- HUME66009
 
Editorial note
- Lukket bemerkning: ubo24
 
In other languages
- 
                
                
English
 - 
                
                
Norwegian Nynorsk
 
URI
                    http://data.ub.uio.no/humord/c66009
                    
                
            {{label}}
            {{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
            {{#if prefLabel }}
            
                
            {{/if}}
            {{/each}}
        
    
                    {{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
                    {{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
                
                {{#if vocabName }}
                    {{ vocabName }}
                {{/if}}