Concept information
Preferred term
Anaerobe bakterier
Type
-
Innholdsbeskrivende emne
Definition
- Anaerobe bakterier er bakterier som fermenterer aminosyrer, karbohydrater, puriner, pyrimidiner til organiske syrer (acetat, propionsyre, succinat, butyrat) og alkoholer (etanol, butanol). Samtidig lages endeproduktene karbondioksid (CO2), metan (CH4) og hydrogen (H2) som inngår i komplekse næringskjeder (næringsnett). <UiO>
Broader concept
Entry terms
- Anaerobe bakteriar
Identifier
- HUME66009
Editorial note
- Lukket bemerkning: ubo24
In other languages
-
English
URI
http://data.ub.uio.no/humord/c66009
{{label}}
{{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
{{#if prefLabel }}
{{/if}}
{{/each}}
{{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
{{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
{{#if vocabName }}
{{ vocabName }}
{{/if}}