Concept information
Preferred term
Glykobiologi
Type
-
Innholdsbeskrivende emne
Definition
- Glykobiologi (gr. glykys- søt) er den delen av den molekylære biologien som omhandler bruk av korte kjeder med sukker, oligosakkarider, bundet til proteiner i form av glykoproteiner eller til fett som glykolipider. Omfatter kjemisk struktur, biosyntese og biolgiske funksjoner til sakkarider, glukaner og glykaner, glykosylering, glykoproteiner, proteoglykaner, og glykolipider. Glykomikk er en del av glykobiologien. <UiO>
Broader concept
Narrower concepts
Entry terms
- Farmasøytisk glykobiologi
- Glykobiologi
- Glykogensyntese
- Glykokjemi
- Glykokonjugater
- Glykolipider
- Glykoproteiner
- Glykosaminoglykaner
- Molekylær glykobiologi
Identifier
- HUME67923
Editorial note
- Lukket bemerkning: ubo24
In other languages
-
English
-
Farmasøytisk glykobiologi
Norwegian Nynorsk
-
Glykogensyntese
-
Glykokjemi
-
Glykokonjugat
-
Glykolipid
-
Glykoprotein
-
Glykosaminoglykan
-
Molekylær glykobiologi
URI
http://data.ub.uio.no/humord/c67923
{{label}}
{{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
{{#if prefLabel }}
{{/if}}
{{/each}}
{{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
{{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
{{#if vocabName }}
{{ vocabName }}
{{/if}}