Begrepsinformasjon
Anbefalt term
Glykemisk indeks
Type
-
Innholdsbeskrivende emne
Definisjon
- GI, er et mål på hvor mye og hvor raskt nivået av glukose (ofte kalt blodsukker) stiger og synker i løpet av to timer etter konsum av en mengde av en matvare som tilsvarer inntak av 50 gram fordøyelige karbohydrater. Resultatet sammenlignes med en tilsvarende test på en standardmatvare, vanligvis ren glukose eller hvitt brød. <SNL>
Overordnede begreper
Henvisningsterm
- GI
- Glykemisk indeks
Identifikator
- HUME63384
Redaksjonelle bemerkninger
- Lukket bemerkning: NIH
- Lukket bemerkning: ubo24
På andre språk
-
engelsk
-
GI
-
GI
norsk nynorsk
URI
http://data.ub.uio.no/humord/c63384
{{label}}
{{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
{{#if prefLabel }}
{{/if}}
{{/each}}
{{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
{{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
{{#if vocabName }}
{{ vocabName }}
{{/if}}