Hopp til hovedinnholdet.

Søk fra vokabular

Innholdsspråk

Begrepsinformasjon

Anbefalt term

Glykemisk indeks  

Type

  • Innholdsbeskrivende emne

Definisjon

  • GI, er et mål på hvor mye og hvor raskt nivået av glukose (ofte kalt blodsukker) stiger og synker i løpet av to timer etter konsum av en mengde av en matvare som tilsvarer inntak av 50 gram fordøyelige karbohydrater. Resultatet sammenlignes med en tilsvarende test på en standardmatvare, vanligvis ren glukose eller hvitt brød. <SNL>

Overordnede begreper

Henvisningsterm

  • GI
  • Glykemisk indeks

Identifikator

  • HUME63384

Redaksjonelle bemerkninger

  • Lukket bemerkning: NIH
  • Lukket bemerkning: ubo24

På andre språk

URI

http://data.ub.uio.no/humord/c63384

Last ned dette begrepet:

RDF/XML TURTLE JSON-LD Opprettet 19.02.2024, sist endret 19.02.2024