Begrepsinformasjon
Anbefalt term
Glykemisk indeks
                         
        
Type
- 
            
Innholdsbeskrivende emne
 
Definisjon
- GI, er et mål på hvor mye og hvor raskt nivået av glukose (ofte kalt blodsukker) stiger og synker i løpet av to timer etter konsum av en mengde av en matvare som tilsvarer inntak av 50 gram fordøyelige karbohydrater. Resultatet sammenlignes med en tilsvarende test på en standardmatvare, vanligvis ren glukose eller hvitt brød. <SNL>
 
Overordnede begreper
Henvisningsterm
- GI
 
Identifikator
- HUME63384
 
Redaksjonelle bemerkninger
- Lukket bemerkning: NIH
 - Lukket bemerkning: ubo24
 
På andre språk
- 
                
                
engelsk
 - 
                GI
 - 
                
                
norsk nynorsk
 - 
                GI
 
URI
                    http://data.ub.uio.no/humord/c63384
                    
                
            {{label}}
            {{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
            {{#if prefLabel }}
            
                
            {{/if}}
            {{/each}}
        
    
                    {{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
                    {{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
                
                {{#if vocabName }}
                    {{ vocabName }}
                {{/if}}