Hopp til hovedinnholdet.

Søk fra vokabular

Innholdsspråk

Begrepsinformasjon

Anbefalt term

Anaerobe bakterier  

Type

  • Innholdsbeskrivende emne

Definisjon

  • Anaerobe bakterier er bakterier som fermenterer aminosyrer, karbohydrater, puriner, pyrimidiner til organiske syrer (acetat, propionsyre, succinat, butyrat) og alkoholer (etanol, butanol). Samtidig lages endeproduktene karbondioksid (CO2), metan (CH4) og hydrogen (H2) som inngår i komplekse næringskjeder (næringsnett). <UiO>

Overordnede begreper

Henvisningsterm

  • Anaerobe bakteriar

Identifikator

  • HUME66009

Redaksjonelle bemerkninger

  • Lukket bemerkning: ubo24

På andre språk

URI

http://data.ub.uio.no/humord/c66009

Last ned dette begrepet:

RDF/XML TURTLE JSON-LD Opprettet 26.04.2024, sist endret 26.04.2024