Begrepsinformasjon
Anbefalt term
Anaerobe bakterier
Type
-
Innholdsbeskrivende emne
Definisjon
- Anaerobe bakterier er bakterier som fermenterer aminosyrer, karbohydrater, puriner, pyrimidiner til organiske syrer (acetat, propionsyre, succinat, butyrat) og alkoholer (etanol, butanol). Samtidig lages endeproduktene karbondioksid (CO2), metan (CH4) og hydrogen (H2) som inngår i komplekse næringskjeder (næringsnett). <UiO>
Overordnede begreper
Henvisningsterm
- Anaerobe bakteriar
Identifikator
- HUME66009
Redaksjonelle bemerkninger
- Lukket bemerkning: ubo24
På andre språk
-
engelsk
URI
http://data.ub.uio.no/humord/c66009
{{label}}
{{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
{{#if prefLabel }}
{{/if}}
{{/each}}
{{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
{{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
{{#if vocabName }}
{{ vocabName }}
{{/if}}