Begrepsinformasjon
Anbefalt term
Anaerobe bakterier
                         
        
Type
- 
            
Innholdsbeskrivende emne
 
Definisjon
- Anaerobe bakterier er bakterier som fermenterer aminosyrer, karbohydrater, puriner, pyrimidiner til organiske syrer (acetat, propionsyre, succinat, butyrat) og alkoholer (etanol, butanol). Samtidig lages endeproduktene karbondioksid (CO2), metan (CH4) og hydrogen (H2) som inngår i komplekse næringskjeder (næringsnett). <UiO>
 
Overordnede begreper
Identifikator
- HUME66009
 
Redaksjonelle bemerkninger
- Lukket bemerkning: ubo24
 
På andre språk
- 
                
                
engelsk
 - 
                
                
norsk nynorsk
 
URI
                    http://data.ub.uio.no/humord/c66009
                    
                
            {{label}}
            {{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
            {{#if prefLabel }}
            
                
            {{/if}}
            {{/each}}
        
    
                    {{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
                    {{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
                
                {{#if vocabName }}
                    {{ vocabName }}
                {{/if}}