Begrepsinformasjon
Anbefalt term
Glykobiologi
Type
-
Innholdsbeskrivende emne
Definisjon
- Glykobiologi (gr. glykys- søt) er den delen av den molekylære biologien som omhandler bruk av korte kjeder med sukker, oligosakkarider, bundet til proteiner i form av glykoproteiner eller til fett som glykolipider. Omfatter kjemisk struktur, biosyntese og biolgiske funksjoner til sakkarider, glukaner og glykaner, glykosylering, glykoproteiner, proteoglykaner, og glykolipider. Glykomikk er en del av glykobiologien. <UiO>
Overordnede begreper
Underordnede begreper
Henvisningsterm
- Farmasøytisk glykobiologi
- Glykobiologi
- Glykogensyntese
- Glykokjemi
- Glykokonjugater
- Glykolipider
- Glykoproteiner
- Glykosaminoglykaner
- Molekylær glykobiologi
Identifikator
- HUME67923
Redaksjonelle bemerkninger
- Lukket bemerkning: ubo24
På andre språk
-
engelsk
-
Farmasøytisk glykobiologi
norsk nynorsk
-
Glykogensyntese
-
Glykokjemi
-
Glykokonjugat
-
Glykolipid
-
Glykoprotein
-
Glykosaminoglykan
-
Molekylær glykobiologi
URI
http://data.ub.uio.no/humord/c67923
{{label}}
{{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
{{#if prefLabel }}
{{/if}}
{{/each}}
{{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
{{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
{{#if vocabName }}
{{ vocabName }}
{{/if}}