Begrepsinformasjon
Anbefalt term
Glykobiologi
                         
        
Type
- 
            
Innholdsbeskrivende emne
 
Definisjon
- Glykobiologi (gr. glykys- søt) er den delen av den molekylære biologien som omhandler bruk av korte kjeder med sukker, oligosakkarider, bundet til proteiner i form av glykoproteiner eller til fett som glykolipider. Omfatter kjemisk struktur, biosyntese og biolgiske funksjoner til sakkarider, glukaner og glykaner, glykosylering, glykoproteiner, proteoglykaner, og glykolipider. Glykomikk er en del av glykobiologien. <UiO>
 
Overordnede begreper
Underordnede begreper
Henvisningsterm
- Farmasøytisk glykobiologi
 - Glykogensyntese
 - Glykokjemi
 - Glykokonjugater
 - Glykolipider
 - Glykoproteiner
 - Glykosaminoglykaner
 - Molekylær glykobiologi
 
Identifikator
- HUME67923
 
Redaksjonelle bemerkninger
- Lukket bemerkning: ubo24
 
På andre språk
- 
                
                
engelsk
 - 
                
                
norsk nynorsk
 - 
                Farmasøytisk glykobiologi
 - 
                Glykogensyntese
 - 
                Glykokjemi
 - 
                Glykokonjugat
 - 
                Glykolipid
 - 
                Glykoprotein
 - 
                Glykosaminoglykan
 - 
                Molekylær glykobiologi
 
URI
                    http://data.ub.uio.no/humord/c67923
                    
                
            {{label}}
            {{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
            {{#if prefLabel }}
            
                
            {{/if}}
            {{/each}}
        
    
                    {{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
                    {{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
                
                {{#if vocabName }}
                    {{ vocabName }}
                {{/if}}