Hopp til hovudinnhaldet

Søk i ordtilfang

Innhaldsspråk

Informasjon om omgrepet

Tilrådd term

Anaerobe bakterier  

Type

  • Innholdsbeskrivende emne

Definisjon

  • Anaerobe bakterier er bakterier som fermenterer aminosyrer, karbohydrater, puriner, pyrimidiner til organiske syrer (acetat, propionsyre, succinat, butyrat) og alkoholer (etanol, butanol). Samtidig lages endeproduktene karbondioksid (CO2), metan (CH4) og hydrogen (H2) som inngår i komplekse næringskjeder (næringsnett). <UiO>

Overordna omgrep

Tilvisingsterm

  • Anaerobe bakteriar

Identifikator

  • HUME66009

Redaksjonelle merknadar

  • Lukket bemerkning: ubo24

På andre språk

URI

http://data.ub.uio.no/humord/c66009

Last ned dette omgrepet:

RDF/XML TURTLE JSON-LD Oppretta 26.04.2024, sist endra 26.04.2024