Informasjon om omgrepet
Tilrådd term
Anaerobe bakterier
                         
        
Type
- 
            
Innholdsbeskrivende emne
 
Definisjon
- Anaerobe bakterier er bakterier som fermenterer aminosyrer, karbohydrater, puriner, pyrimidiner til organiske syrer (acetat, propionsyre, succinat, butyrat) og alkoholer (etanol, butanol). Samtidig lages endeproduktene karbondioksid (CO2), metan (CH4) og hydrogen (H2) som inngår i komplekse næringskjeder (næringsnett). <UiO>
 
Overordna omgrep
Identifikator
- HUME66009
 
Redaksjonelle merknadar
- Lukket bemerkning: ubo24
 
På andre språk
- 
                
                
engelsk
 - 
                
                
nynorsk
 
URI
                    http://data.ub.uio.no/humord/c66009
                    
                
            {{label}}
            {{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
            {{#if prefLabel }}
            
                
            {{/if}}
            {{/each}}
        
    
                    {{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
                    {{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
                
                {{#if vocabName }}
                    {{ vocabName }}
                {{/if}}