Informasjon om omgrepet
Tilrådd term
Glykobiologi
Type
-
Innholdsbeskrivende emne
Definisjon
- Glykobiologi (gr. glykys- søt) er den delen av den molekylære biologien som omhandler bruk av korte kjeder med sukker, oligosakkarider, bundet til proteiner i form av glykoproteiner eller til fett som glykolipider. Omfatter kjemisk struktur, biosyntese og biolgiske funksjoner til sakkarider, glukaner og glykaner, glykosylering, glykoproteiner, proteoglykaner, og glykolipider. Glykomikk er en del av glykobiologien. <UiO>
Overordna omgrep
Underordna omgrep
Tilvisingsterm
- Farmasøytisk glykobiologi
- Glykobiologi
- Glykogensyntese
- Glykokjemi
- Glykokonjugater
- Glykolipider
- Glykoproteiner
- Glykosaminoglykaner
- Molekylær glykobiologi
Identifikator
- HUME67923
Redaksjonelle merknadar
- Lukket bemerkning: ubo24
På andre språk
-
engelsk
-
Farmasøytisk glykobiologi
nynorsk
-
Glykogensyntese
-
Glykokjemi
-
Glykokonjugat
-
Glykolipid
-
Glykoprotein
-
Glykosaminoglykan
-
Molekylær glykobiologi
URI
http://data.ub.uio.no/humord/c67923
{{label}}
{{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
{{#if prefLabel }}
{{/if}}
{{/each}}
{{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
{{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
{{#if vocabName }}
{{ vocabName }}
{{/if}}