Informasjon om omgrepet
Tilrådd term
Glykobiologi
                         
        
Type
- 
            
Innholdsbeskrivende emne
 
Definisjon
- Glykobiologi (gr. glykys- søt) er den delen av den molekylære biologien som omhandler bruk av korte kjeder med sukker, oligosakkarider, bundet til proteiner i form av glykoproteiner eller til fett som glykolipider. Omfatter kjemisk struktur, biosyntese og biolgiske funksjoner til sakkarider, glukaner og glykaner, glykosylering, glykoproteiner, proteoglykaner, og glykolipider. Glykomikk er en del av glykobiologien. <UiO>
 
Overordna omgrep
Underordna omgrep
Tilvisingsterm
- Farmasøytisk glykobiologi
 - Glykogensyntese
 - Glykokjemi
 - Glykokonjugater
 - Glykolipider
 - Glykoproteiner
 - Glykosaminoglykaner
 - Molekylær glykobiologi
 
Identifikator
- HUME67923
 
Redaksjonelle merknadar
- Lukket bemerkning: ubo24
 
På andre språk
- 
                
                
engelsk
 - 
                
                
nynorsk
 - 
                Farmasøytisk glykobiologi
 - 
                Glykogensyntese
 - 
                Glykokjemi
 - 
                Glykokonjugat
 - 
                Glykolipid
 - 
                Glykoprotein
 - 
                Glykosaminoglykan
 - 
                Molekylær glykobiologi
 
URI
                    http://data.ub.uio.no/humord/c67923
                    
                
            {{label}}
            {{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
            {{#if prefLabel }}
            
                
            {{/if}}
            {{/each}}
        
    
                    {{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
                    {{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
                
                {{#if vocabName }}
                    {{ vocabName }}
                {{/if}}